Arbeidsmarkt Campagne met Video: Hoe Werf Je Effectief Nieuwe Werknemers?

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en werkgevers moeten steeds creatiever zijn om nieuw talent aan te trekken. Een sterke arbeidsmarkt campagne helpt om potentiële kandidaten te bereiken, maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie echt opvalt? Video is hét middel om jouw werkgeversmerk op een authentieke en impactvolle manier over te brengen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je met video een effectieve arbeidsmarkt campagne opzet.

Waarom een speciale campagne gericht op studenten en starters?

Jonge professionals zijn een belangrijke doelgroep, maar ze worden overspoeld met vacatures. Om op te vallen is het essentieel om een campagne te maken die aansluit bij hun interesses en voorkeuren. Video is daarbij een krachtig hulpmiddel. Denk aan:

• Een behind-the-scenes video waarin medewerkers hun werkervaring delen.

• Een korte employer branding video die laat zien wat jouw organisatie uniek maakt.

• Vlogs van jonge werknemers die vertellen over hun eerste weken op de werkvloer.

Door video te gebruiken, maak je vacatures niet alleen aantrekkelijker, maar geef je potentiële kandidaten ook een kijkje in de bedrijfscultuur.

Hoe werft de rijksoverheid elk jaar meer dan 1000 werknemers?

De Rijksoverheid heeft met gerichte video-campagnes laten zien hoe effectief arbeidsmarktcommunicatie kan zijn. Jaarlijks starten meer dan 1.000 jonge professionals bij de overheid, mede dankzij storytelling in video’s die de voordelen van werken bij de Rijksoverheid benadrukken.

Bekijk onderstaande video die de rijksoverheid in 2022 heeft verspreid via TV, Digital Out Of Home, Social media, Online video, Online broadcasters, en via Online Display advertising.

Wat kun je hiervan leren voor jouw campagne?

• Zorg voor herkenbaarheid: Laat medewerkers aan het woord die lijken op je doelgroep.

• Houd het kort en krachtig: Video’s tussen de 20 seconden en 2 minuten werken het best.

• Gebruik social media ads: De meeste goedkope verspreiding voor video is via social media als instagram, facebook en LinkedIn. Gemiddeld zo’n 5 euro per 1000 impressies. Ik help je hier graag mee op weg. Klik hier voor voorbeelden van simpele videoproducties.


Naast video’s op YouTube en LinkedIn, zet de overheid ook in op korte social media snippets en interactieve livestreams om direct vragen van kandidaten te beantwoorden. Ook jouw organisatie kan hiervan profiteren door:

• Instagram en TikTok in te zetten voor korte, pakkende video’s.

• LinkedIn-video’s te gebruiken voor professionele storytelling.

• Live Q&A’s te organiseren waarin potentiële medewerkers direct vragen kunnen stellen.


Door video slim in te zetten, maak je je arbeidsmarkt campagne niet alleen effectiever, maar ook aantrekkelijker voor een jongere generatie.


Wil je direct advies over jouw arbeidsmarkt campagne van een professionele videograaf? Neem dan een kijkje op de homepage of mail naar info@adamwestenberg.nl of bel mij op 0640965316.

Vorige
Vorige

Vacaturevideo laten maken: Hoe Werf Je Effectief Nieuwe Werknemers?

Volgende
Volgende

Bedrijfsfilm laten produceren. De Before-you-start-checklist